Apple втратить близько 18 млрд доларів, якщо затримає iPhone 12 - Goldman Sachs — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple втратить близько 18 млрд доларів, якщо затримає iPhone 12 - Goldman Sachs

Фондовий ринок
523
За оцінками експертів Goldman Sachs, одного з найбільших світових інвестиційних банків, компанія Apple може втратити близько 18 млрд доларів, якщо затримає випуск нової серії iPhone до листопада. Згідно з прогнозами фахівців, виручка компанії в цьому випадку може скоротитися на 14% в річному вираженні.
Apple зазвичай випускає нові iPhone у вересні. Цього року нова серія смартфонів стане для компанії особливо важливою. Новинки вперше обзаведуться підтримкою технології бездротових мереж 5G. Конкуренти Apple, та ж Samsung, наприклад, вже досить давно представили свої продукти з підтримкою 5G. Так що Apple не можна зволікати.
Багато аналітиків індустрії також очікують від компанії з Купертино серйозних змін в дизайні нових iPhone, який фактично не змінювався з випуску iPhone X в 2017 році.
Проте, все говорить про те, що випуск нових iPhone дійсно відкладуть. Багато співробітників штаб-квартири, розташованої в Кремнієвій долині, пішли на віддалений режим роботи. Це створює ряд труднощів для компанії у виробничому процесі. Складний ланцюг виробничих поставок, на який покладається Apple, також сильно сповільнився.
За словами Девіда Коллінза (David Collins), колишнього виконавчого директора Foxconn, а нині глави консалтингової компанії CMC, у Foxconn і у іншого контрактного виробника Wistron, що працює з Apple, спостерігається серйозний брак кадрів. Обидві компанії зараз більше часу приділяють пошуку робочої сили.
Навіть якщо «яблучний» гігант зможе випустити смартфони в вересні, глобальна економічна криза на тлі коронавірусної пандемії серйозно скоротила і продовжить скорочувати бюджети потенційних покупців цих пристроїв.
Аналітик Ден Ван (Dan Wang) пекінської компанії Jiafu Longzhou Technology, що спеціалізується на проведенні економічних досліджень, вважає, що Apple може затримати випуск iPhone не через проблеми у виробництві. А тому, що їх просто ніхто не купить.
«Проблема не в поставках, а в попиті. Він дуже непередбачуваний. Коли у тебе в країні 20% безробітних, скільки людей будуть готові викласти $1300 за телефон? Це найголовніша проблема, з якою доводиться стикатися Apple», – заявив фахівець.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас