Вчені заявили про прорив у лікуванні COVID-19: жодних препаратів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені заявили про прорив у лікуванні COVID-19: жодних препаратів

Технології&Авто
7064
Коронавірус COVID-19 вирішили лікувати за допомогою стовбурових клітин. Такий експеримент провели вчені з Об’єднаних Арабських Еміратів. Отримані результати вже встигли назвати новим проривом, повідомляє агентство Emirates.
Дослідникам в центрі стовбурових клітин Абу-Дабі видали патент на розробку інноваційного методу боротьби з коронавірусом.
Спосіб лікування пацієнтів з COVID-19 полягає в тому, що у людини витягують стовбурові клітини, потім після активації повторно їх вводять, але не в кров, а повітряно-крапельно. Тобто пацієнт вдихає отриману речовину після розпилення.
Вчені припускають, що таким чином клітини легенів зможуть регенеруватися. А організм виробить імунну відповідь, щоб запобігти гіперреакції імунної системи на вірус, через що і відбувається подальше пошкодження здорових клітин.
Методика була випробувана вже на 73 пацієнтах як додаткове лікування. У жодного з них не виявили побічних ефектів. Наразі випробування методу лікування тривають.
Відзначимо, що в ОАЕ дуже низький рівень смертності від коронавірусу, згідно з даними Університету Джонса Хопкінса. З 14730 хворих померло 137 пацієнтів, це менше ніж 1%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас