ЄІБ надав Луцьку 4,36 мільйона євро кредиту для придбання тролейбусів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄІБ надав Луцьку 4,36 мільйона євро кредиту для придбання тролейбусів

Фондовий ринок
266
Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) в рамках проекту «Міський громадський транспорт України» надав Луцьку кредит у розмірі 4,36 млн євро для придбання нових тролейбусів.
Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.
“Місто Луцьк, адміністративний центр Волинської області, придбає 29 нових тролейбусів і поліпшить свою транспортну інфраструктуру… Профінансовані ЄІБ 29 нових тролейбусів допоможуть 217 тисячам жителів Луцька отримати більш екологічний і енергоефективний громадський транспорт. В рамках проекту «Міський громадський транспорт України» банк ЄС надав Луцьку кредит в розмірі 4,36 млн євро для оновлення автопарку громадського транспорту міста”, – йдеться в повідомленні.
Міська рада Луцька та ДП «Автоскладальний завод №1 АТ Автомобільна Компанія “Богдан Моторс“» підписали контракт на поставку 29 нових низькопольних 12-метрових тролейбусів включно з запасними частинами та витратними матеріалами, а також набір обладнання та інструментів для обслуговування, ремонту і пов’язаних з цим послуг. Цей контракт став першою підписаною угодою в рамках фінансованого ЄІБ проекту «Міський громадський транспорт України».
«Разом з Міністерством фінансів та місцевими органами 11-ти міст, Міністерство інфраструктури втілює проект ЄІБ для суттєвого вдосконалення громадського транспорту. Це дуже важливо для забезпечення якісних послуг з пасажирських перевезень в містах України», – зазначила з цього приводу заступник міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції Наталія Форсюк.
Як повідомляв Укрінформ, «Міський громадський транспорт України» – фінансова угода між Україною та ЄІБ – була ратифікована законом України №2009 VIII від 12 квітня 2017 року. Нею передбачена реалізація 21 підпроекту з розвитку міського пасажирського транспорту в 11 містах України.
На сьогоднішній день ЄІБ вже погодив виділення фінансування 13-ти із зазначених підпроектів на загальну суму 176,2 млн євро, які після проведення тендерних процедур (до кінця цього року і на початку наступного) будуть спрямовані на придбання певної кількості одиниць транспорту для комунальних підприємств Запоріжжя, Києва, Луцька, Львова, Одеси, Сум, Тернополя, Харкова та Чернігова.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас