Близько тисячі українців стали жертвами інтернет-афер на коронавірусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Близько тисячі українців стали жертвами інтернет-афер на коронавірусі

Кримінал
368
Кіберполіція викрила мережу шахраїв, які під виглядом торгівлі засобами індивідуального захисту та медичними виробами обдурили близько 1000 осіб. Сума збитків від протиправної діяльності 40 зловмисників перевищила 3,5 млн грн, повідомляє пресслужба Департаменту кіберполіції Нацполіції.
Співробітники кіберполіції спільно зі слідчими провели заходи з виявлення осіб, які використовують пандемію COVID-19 для здійснення шахрайських дій.
Підрозділи Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури провели 56 санкціонованих обшуків у наступних областях: Вінницькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Івано-Франківській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській та Чернігівській.
Зокрема, у Дніпропетровській області викрито дві групи. Зловмисники розміщували тисячі оголошень про продаж термометрів, медичних масок, антисептиків і т.д. Після отримання на підконтрольні рахунки грошей за товар, оголошення видаляли і припиняли виходити на зв’язок.
В результаті обшуків за місцем проживання та в автотранспорті вилучено речові докази: банківські картки, мобільні телефони, грошові кошти. Остаточна сума збитку встановлюється. Наразі вирішується питання про оголошення підозри зловмисникам. Їм загрожує до восьми років позбавлення волі.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас