Україна домовилась з Фінляндією про рейси для сезонних працівників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна домовилась з Фінляндією про рейси для сезонних працівників

Казна та Політика
630
Кабмін готовий допомогти українським заробітчанам організовано дістатися до Фінляндії на сезонні роботи. Цього в уряду просив фінський посол.
Як повідомляє пресслужба Кабміну, про українських заробітчан посол Фінляндії в Україні Пяйві Лайне говорив на зустрічі з віцепрем’єр-міністром Вадимом Пристайком.
“Фінляндія відчуває гостру нестачу робочої сили для сезонних робіт. Українські працівники зарекомендували себе дуже добре. Вони відповідальні, порядні, працьовиті, і ми будемо раді можливості цього року знову залучити їх до роботи у сільському та лісовому господарстві та інших сферах”, – підкреслила пані Посол Фінляндії.
За словами Пристайко, уряд України допоможе українським працівникам організовано дістатися на сезонні роботи. Це включає організацію необхідної кількості авіарейсів. Звичайно, безпека при цьому є найвищим пріоритетом. Тому незмінною залишається умова для роботодавців щодо легального працевлаштування українських працівників, забезпечення якісної медичної страховки, проведення обсервації.
Віце-прем’єр-міністр також додав, що в Урядовому офісі наразі опрацьовуються відповідні запити з Австрії, Фінляндії, Данії, Норвегії та інших країн.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд розглядатиме кожен запит заробітчан на роботу за кордоном. Але приймати рішення будуть точково, виходячи з поточної епідемічної ситуації в тій чи іншій країні і при дотриманні певних умов.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що головною умовою для українців, які планують сезонні заробітки в Європі, є легальне працевлаштування терміном від 3 місяців, а також дотримання соціальних гарантій і умов праці.
  • Фінляндія щороку залучає від 12 до 15 тисяч українців, зокрема для роботи на сільськогосподарській техніці та більш пізніх роботах зі збору врожаю ягід тощо.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас