Уряд розглядатиме кожен запит заробітчан на роботу за кордоном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд розглядатиме кожен запит заробітчан на роботу за кордоном

Особисті фінанси
3524
Україна, як і більшість інших країн Європи та світу, в умовах карантину вдається до жорстких обмежувальних заходів: закриття кордонів, повітряного простору.
Про це йдеться в повідомленні на Урядовому порталі.
Уряд, починаючи з березня, робить усе, аби повернути українських громадян на Батьківщину.
В Європі наразі гостро постала проблема нестачі сезонних працівників, функцію яких здебільшого виконували українські громадяни.
Як вказано в повідомленні, повернутися до країн Європи так, як це можна було зробити раніше – неможливо. Водночас є країни, які попри закриті кордони готові прийняти українських робітників.
Що зробить уряд. Як вказують у повідомленні, уряд готовий розглядати кожен такий запит. Але прийматиме рішення точково, виходячи з поточної епідемічної ситуації в тій чи іншій країні та при дотриманні певних умов.
Нагадаємо, в Україні з кінця березня 2020 року зростає безробіття. В Україні на період карантину мінімальний розмір допомоги на випадок безробіття збільшується з 650 гривень до 1000 гривень.
Кількість зареєстрованих безробітних в Україні за минулий тиждень зросла на 25,9 тис. осіб – до 431,9 тис. осіб. Про це повідомили в Державній службі зайнятості.

Довідка Finance.ua:

  • Рівень безробіття в Україні залишається одним з найвищих у Європі. Згідно з дослідженнями рівень безробіття в Україні громадян у віці у віці 15-70 років у 2019 році становив 7,3%; в Чехії цей показник був на рівні 2,1%; у Німеччині – 3,1%; в Іспанії – 13,9%.
  • З 1 січня в Україні зросла мінімальна зарплата – становить 4723 грн на місяць або 28,31 грн за годину.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас