У Мінекономіки відзначили зниження цін на м'ясо, молоко та овочі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінекономіки відзначили зниження цін на м'ясо, молоко та овочі

Казна та Політика
1163
Ціни на м’ясо-молочні продукти в Україні за час карантину знизились на 15-20%, а на продукцію садівництва та ранні овочі – на 30-40%.
Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький.
“У зв’язку із закриттям продовольчих ринків, громадських закладів та шкіл, попит та ціни на м’ясо-молочні продукти зменшилися за час карантину на 15-20%, а на продукцію садівництва та ранні овочі ціни – обвалилися на 30-40%”, – повідомив Висоцький.
Він зазначив, що попит на внутрішньому ринку знизився через закриття громадських закладів харчування і нестабільність роботи ринків. Ціни на цю групу обвалилися у цей період на 30-40%.
Також Висоцький нагадав, що для невеликих сільгоспвиробників існують програми фінансової підтримки, виплати на гектар для новостворених господарств, компенсація кредитів.
Крім того, програми підтримки невеликого бізнесу доступні для всіх типів малих підприємств, у тому числі для аграріїв. Це і кредитні канікули, й програма “Доступні кредити 5-7-9%”, “Нові гроші” тощо.
“Ми створили комунікаційну платформу з дистриб’юторами з можливістю інтегрувати аграріїв для реалізації продукції у торговельних мережах”, – запевнив заступник міністра.

Довідка Finance.ua:

  • Державна кредитна програма Доступні кредити 5-7-9% запроваджена за ініціативи президента та прем’єр-міністра, щоб спростити доступ мікро- та малого бізнесу до банківського кредитування.
  • Прем’єр-міністр Денис Шмигаль анонсував програму Нові гроші для людей, які повернулися з-за кордону, та тих, хто хоче утримати робочі місця в бізнесі.
За матеріалами:
depo.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас