Песимізм посилюється у всіх галузях економіки: в НБУ назвали показники — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Песимізм посилюється у всіх галузях економіки: в НБУ назвали показники

Світ
1097
Індекс очікувань ділової активності в квітні знизився до 29,9 пункту. У березні цей показник становив 45,8. Рівень індексу нижче ніж 50 пунктів свідчить про песимістичні настрої бізнесу, повідомили в НБУ.
У Нацбанку відзначають, що пандемія COVID-19 і карантинні обмеження призвели до аналогічних падінь в інших країнах, які розвиваються, а також державах ЄС.
“За даними наших опитувань, песимістичні настрої спостерігаються у всіх галузях економіки. Мова йде не тільки про сектор послуг, який постраждав найбільше, а й про промисловість, будівництво та торгівлю”, – розповідає Юрій Половнєв, директор департаменту статистики та звітності НБУ.
До того ж у Центробанку відзначають, що практично всі українські компанії погіршили свої очікування обсягів виробництва і продажів. Також бізнес планує скорочення працівників, особливо у сфері будівництва. Значна частина компаній відправляє співробітників у відпустку за свій рахунок.
“При проведенні опитувань підприємці часто говорять про складнощі в організації віддаленої роботи. Також згадують проблеми зі сплатою податків, зокрема – єдиного соціального внеску. А також часто підкреслюють необхідність “кредитних канікул” і підтримки з боку держави”, – зазначив Половнєв.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас