Єврокомісія компенсує агровиробникам від 5 до 50 тисяч євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія компенсує агровиробникам від 5 до 50 тисяч євро

Казна та Політика
284
Єврокомісія оприлюднила додаткові заходи, згідно з якими передбачається одноразова допомога сільськогосподарським виробникам, які зазнають збитків через економічні наслідки коронавірусу.
Відповідне повідомлення оприлюднено в понеділок на сайті Європейської комісії.
«Надзвичайні заходи, які були оголошені 22 квітня, включають використання приватних сховищ для тимчасового зберігання надлишків м’ясної і молочної продукції, а також тимчасові дозволи на заходи ринкової самоорганізації для стабілізації секторів, які зазнали особливо тяжкого удару. Додатково Єврокомісія пропонує дозволити країнам-членам використовувати фонди сільськогосподарського розвитку для виплати компенсацій фермерам і малим агропромисловим підприємствам на суму до 5 тисяч і до 50 тисяч євро відповідно», – йдеться в повідомленні.
Згадані надзвичайні ринкові заходи, які станом на сьогодні набрали чинності, дозволяють виробникам брати участь у програмі тимчасового зберігання м’ясо-молочної продукції в приватних сховищах на мінімальний період в 2-3 місяці і до максимального періоду в 5-6 місяців. Метою цих заходів є стабілізація на ринку цієї продукції через падіння попиту і реалізації, що було зумовлено обмежувальними заходами. Гнучкі ринкові схеми дозволені також для виробників винної продукції, овочів і фруктів, оливок і оливкової олії, бджолярам тощо.
Крім того, Єврокомісія зробила виняток з правил ринкової конкуренції ЄС для пом’якшення ринкових дисбалансів. Це стосується молочного сектора, вирощування квітів і виробництва картоплі. Такі винятки є тимчасовими і будуть діяти протягом до 6 місяців максимум. При цьому Єврокомісія буде продовжувати постійний ринковий моніторинг, щоб не допустити погіршення ситуації.
Пропозиції Єврокомісії з надання державам-членам права використовувати аграрні фонди для негайної підтримки постраждалих від кризи фермерів і малих сільськогосподарських підприємств ще повинні бути підтримані рішенням Європейської Ради та Європейського Парламенту. Якщо ці пропозиції будуть підтримані, європейські агровиробники отримають негайну допомогу в обсязі від 5 тисяч до 50 тисяч євро додатково до тих фондів, які вже були передбачені прийнятими пакетами державної допомоги в умовах економічної кризи.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас