Прагнення уряду перекласти вирішення проблем на бізнес ВДЕ закінчиться інвестиційним занепадом - глава УАВЕ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прагнення уряду перекласти вирішення проблем на бізнес ВДЕ закінчиться інвестиційним занепадом - глава УАВЕ

Енергетика
1428
Прагнення уряду до закриття бюджетних прогалин за рахунок інвесторів в альтернативну енергетику, може незабаром призвести до інвестиційного спаду для України.
Про це пише глава УАВЕ Олександр Козакевич в статті для Renewable Energy World.
В Україні діють «зелені» тарифи, що гарантують купівлю держкомпанією «Гарантований покупець» всієї виробленої електроенергії з відновлюваних джерел за фіксованими цінами.
Подібна програма допомогла залучити в розвиток сектору близько $10 млрд і наблизила досягнення цілей стратегії енергетичного переходу по збільшенню частки споживання енергії з ВДЕ.
«До кінця 2019 року в відновлювані джерела енергії було інвестовано майже $10 мільярдів ($6,2 мільярда лише за 2018-2019 роки), що зробило його одним з п’яти провідних секторів для інвестицій в українську економіку. Це дозволило Україні збільшити генерацію з відновлюваних джерел енергії до 6,8 ГВт», – йдеться в статті.
Але через виникнення фінансових проблем «ГарПоку» і діру в державному бюджеті, в уряді просуваються проекти перегляду «зелених» тарифів. Це може зупинити приплив інвестицій і підірвати міжнародну репутацію України.
«Якщо уряд буде прагнути до того, щоб бізнес ліквідував бюджетні прогалини, не роблячи кроків щодо подальшого реформування галузі і виконання власних KPI, тоді те, що було інвестиційним бумом, може незабаром закінчитися інвестиційним занепадом для України», – зазначає експерт.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас