Кредитні канікули в Україні, або де брати гроші на карантині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Кредитні канікули в Україні, або де брати гроші на карантині

Особисті фінанси
1893
Наслідки коронавірусу — що прогнозують у США, Франції та Україні
Статистика щодо безробіття оновлюється кілька разів на день. Таких стрімких змін не було протягом ста років. Наприклад, у США очікується, що до травня рівень безробіття досягне 22%. Це найвищий показник з 1932 року в період Великої депресії. Навіть під час кризи 2008 року рівень безробіття складав менш ніж 10%. Франція скоротила ВВП на 8% — такого не було з часів Другої світової війни.
В Україні прогнозується падіння ВВП на 4,8%, а приріст безробіття складе 9,4%. Вже 2 мільйони українців тимчасово або остаточно втратили роботу, і цей показник може тільки збільшуватися. Доходів немає, а значить, може зрости рівень шахрайства та злочинності в цілому. Це особливо актуально для тих, хто бере кредити в сумнівних МФО на невигідних умовах і не може їх погасити. Щоб запобігти негативних наслідків, НБУ ввів “кредитні канікули” для позичальників.
Погашати або не погашати — тонкощі кредитних канікул
Кредитні канікули дозволяють відстрочити зобов’язання перед кредитором або знизити їх. Це не означає, що борг списується — змінюються умови й обговорювати їх потрібно індивідуально. Те ж саме стосується скасування штрафів. Перше, що подумали українці, коли Нацбанк прийняв рішення — можна не платити. Але це не так. Штрафи та пені не нараховуватимуть до кінця карантину, проте відсотки ніхто не скасовував. Навіть якщо прострочення немає, сума за користування кредитними коштами збільшується щодня завдяки нарахованим відсотків. Тому варіант “не платити” обійдеться дорожче. Крім того, кредит варто оформляти в тому випадку, якщо позичальник впевнений, що зможе його без проблем закрити. Таким чином, труднощів з погашенням не виникне.
ТОП-4 способи отримати гроші на карантині
  1. Кредит онлайн. Гарна опція отримати гроші до зарплати. Однак варто перевірити компанію, перш ніж до неї звернутися. В МФО мають бути всі дозвільні документи та ліцензія. Приблизно ознайомитися з варіантами можна на сайті-агрегаторі, а більш детально — на персональному сайті вибраної компанії. Наприклад, CreditPlus продовжує видавати кредити під 0,01% новим клієнтам на повний строк — до 30 днів. Деякі організації зловживають маркетингом і не повідомляють клієнтам, що “безвідсотковий кредит” триває 10 днів, а на решту строку діє стандартна ставка. Уточніть, чи не змінилися умови кредитування і які вони наразі. Також CreditPlus дає можливість подовжити кредит на той самий строк, на який позику оформляли спочатку.
  2. Монетизація хобі. Створення прикрас, косметики, різьблення по дереву, шиття та інші прикладні захоплення — це може принести непоганий додатковий дохід. Головне — створити профіль у тій соцмережі, де більша ваша цільова аудиторія.
  3. Фриланс. Його давно відкрили для себе веб-майстри, дизайнери, райтери, фотографи та інші фахівці. Офісні співробітники також почали опановувати роботу онлайн. Фрилансери з досвідом швидше знайдуть високооплачуваний проект. Новачкам же доведеться починати з базової тарифної сітки, яка не завжди радує.
  4. Альтернативні методи для шанувальників фільмів. Фанату Гаррі Поттера заплатять 1000$ за перегляд усіх частин. Потрібно тільки надіслати есе англійською, чому саме ви. Також можна заробити на Netflix — треба розбивати шоу на категорії. Деякі медіасервіси платять за відгуки до кінострічок.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас