Ціна на електроенергію у вихідні 1-3 травня зросла на 46% - депутат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна на електроенергію у вихідні 1-3 травня зросла на 46% - депутат

Енергетика
3136
Ціна на електроенергію у вихідні 1-3 травня 2020 року зросла на 46% порівняно з минулими вихідними.
Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник голови Комітету Верховної Ради з економічного розвитку Дмитро Кисилевський.
“Промисловість отримала черговий “подарунок” від уряду і НКРЕ — ціна електроенергії в ці вихідні зросла на 46% в порівнянні з минулими вихідними”, — пише нардеп.
За словами Кисилевського, на це вплинули два основні чинники — зупинка атомних блоків і триразове підвищення максимальної ціни, за якою “Зелена” електроенергія продається на енергоринку. “Про атомні блоки вже багато говорили. А в п’ятницю тарифний регулятор НКРЕКП ухвалив рішення, яке призвело до різкого зростання ціни електроенергії саме у вихідні. Якщо тиждень тому середня ціна на РДН (ринок на добу наперед) за суботу — неділю була 886 грн за МВт-год, то на цих вихідних вже 1297 грн за МВт-год”, — підкреслює парламентарій.
Також у своєму пості Дмитро Кисилевський наводить статистику, згідно з якою виробництво сталі в Україні в квітні впало на 20% в порівнянні з березнем і на 27% щодо квітня 2019 року.
“Всі металургійні заводи, які є великими споживачами електроенергії, скорочують виробництво. Деякі підприємства вже повідомили співробітників про скорочення. Політика уряду призвела до того, що виробляти в Україні продукцію з металу стає менш вигідно, ніж експортувати руду”, — попереджає він. При цьому, за відомостями народного депутата, в Литві електроенергія дешевша, ніж в Україні.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас