Чому МФО посилили скоринг, і що пропонують боржникам - FinUpdate — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому МФО посилили скоринг, і що пропонують боржникам - FinUpdate

Кредит&Депозит
5756
Попит на кредити в мікрофінансових організаціях знизився на час карантину. У тому числі цьому посприяли обмеження видачі з боку самих МФО, які посилили скоринг (використовувана банками і МФО система оцінки клієнтів, в основі якої закладені статистичні методи. Як правило, це комп’ютерна програма, куди вводяться дані потенційного позичальника. У відповідь видається результат – чи варто надавати йому кредит. – Ред.).
Про це розповів директор ШвидкоГроші Олександр Холод під час вебінару FinUpdate – випуск 3: Ринок МФО: Продовження.
“Скоринг – це живий організм, який потрібно переглядати дуже часто. Звичайно, перегляд скорингу призвів до того, що частині клієнтів ми змушені видавати меншу суму”, – зазначив він.
Все через те, що таке велике кредитне навантаження, яке клієнт міг дозволити собі раніше, під час карантину він дозволити собі не може.
“Тому важливим фактором було те, чи є у людини трудовий дохід. Якщо людина працює, тим більше під час кризи, це велика перевага”, – заявив Холод.
У період карантину також збільшилося зростання проблемних кредитів, і в Dinero розповіли, що допомагає компаніям зберегти лояльність клієнта-боржника.
“Ми як одна з компаній-ініціаторів Кодексу професійної етики для МФО дотримуємося правил: не телефонуємо ночами, не чинимо тиск і прямі погрози. Але також допомагають знайти спільну мову з клієнтами і піти на компроміс кредитні канікули і реструктуризація”, – зазначає СЕО Dinero Ілля Веселий.
За його словами, попит на реструктуризацію боргу за час карантину збільшився в 6 разів.

Довідка Finance.ua:

  • Станом на 24 квітня 2020 року кількість безробітних, зареєстрованих у державній службі зайнятості, становить 426,4 тис. осіб.
  • Середня номінальна зарплата штатного працівника в Україні в березні 2020 року склала 11 446 грн.
  • Найвища середня зарплата за березень зафіксована в Києві – 17 990 грн, а найнижча – в Чернівецькій області – 8 285 грн.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас