Втрати ресторанів, кафе та інших закладів під час карантину (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Втрати ресторанів, кафе та інших закладів під час карантину (інфографіка)

Фондовий ринок
2076
Вже на другому тижні карантину 23-29 березня обороти закладів громадського харчування впали до 22% від докарантинних значень.
Незначне зростання відзначалося на тижні 6-12 квітня – до 25%. Такими цифри тримаються досі.
Про це повідомляє Реве та стогне ресторатор.
Зараз в Україні не працюють 66% закладів громадського харчування: вони повністю або тимчасово зупинили свою діяльність у зв’язку з карантинними заходами. У решти закладів, які перебувають на плаву, виручка до карантину в середньому була на 50% вища, ніж у тих, що закрилися.
За чотири тижні карантину ресторани, кафе та інші заклади зазнали таких втрат обороту: втрати fine dining-сегменту склали в середньому 61%, у барів – 58% в порівнянні з чотирма тижнями до карантину. Бургерні й кафе втратили близько 50% від обороту. Кафе, яким зараз дозволено працювати на винос, в середньому втрачають 27% від докарантинних продажів.
Втрати ресторанів, кафе та інших закладів під час карантину (інфографіка)

Довідка Finance.ua:

  • В Україні під час карантину закрилося кожне третє підприємство. У зв’язку з карантином тимчасово призупинили свою діяльність 29% компаній, тоді як 6% повністю закрили свій бізнес.
  • Навіть ті бізнеси, яким вдалося не закритися, різко втрачають прибуток і скорочують штат співробітників.
  • Третина власників бізнесу (переважно мікро-) заявляють про падіння доходів на 90-100% з початку карантину. Ці ж підприємці звільнили до 50% штату співробітників.
  • Власники малого і середнього бізнесу кажуть про зменшення доходів на 25-50% в порівнянні з докарантинним періодом і вже звільнили від 10 до 25% працівників.
  • Втрати доходів великих підприємств становлять 10-25%, у них прогнозується скорочення штату на 25% до кінця обмежувальних заходів.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас