"Укравтодор" залучив майже 6 мільярдів гривень під держгарантії на оновлення доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укравтодор" залучив майже 6 мільярдів гривень під держгарантії на оновлення доріг

Казна та Політика
304
АТ «Укрексімбанк» і Державне агентство автомобільних доріг України («Укравтодор») підписали угоду щодо надання першого траншу фінансування на оновлення доріг у обсязі 5,782 млрд грн із загальної суми фінансування у 19,3 млрд грн.
Як повідомляє прес-служба Офісу президента, підписання угоди відбулось за участю Президента України Володимира Зеленського.
«Попри карантинні заходи в нашій країні, найголовніше – що держава працює і разом з банківською сферою та будівельними компаніями будує кілометри доріг та «зшиває» нашу країну! Як я вже казав, дороги, мости – це пріоритет», – зазначив Зеленський після підписання угоди та подякував усім її учасникам.
Глава держави підкреслив, що програма «Велике будівництво» – це імідж України як країни з сучасними та якісними дорогами, якою можна подорожувати. Президент також зауважив, що програма сприяє створенню нових робочих місць.
Залучення «Укравтодором» коштів від «Укрексімбанку» під держгарантії стало можливим завдяки ухваленню законів, які президент підписав 4 лютого 2020 року: «Про внесення змін до розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України» № 467-ІХ та «Про внесення змін до статті 6 Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» № 468-ІХ. А завдяки рішенню Національного банку щодо зниження облікової ставки відсоткова ставка за кредитом становитиме 10,5% річних.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас