Світовий попит на ювелірні вироби впав на рекордні 39% - WGC — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий попит на ювелірні вироби впав на рекордні 39% - WGC

Банківські метали
1641
За час пандемії коронавірусу через її негативний вплив на економіку загальносвітовий попит на золото у першому кварталі 2020 року склав майже 1,1 тис. тонн, що на 1% менше минулорічного показника за аналогічний період. Загалом попит тримався саме через пандемію, адже інвестори вважають золото безпечним активом. Це призвело до зростання ціни на дорогоцінний метал до восьмирічного максимуму.
Водночас попит на ювелірні вироби різко знизився на 39% та досягнув рекордного мінімуму у майже 325 тонн. На ринку Китаю, який є найбільшим споживачем ювелірних виробів, попит впав на 65%, йдеться у звіті World Gold Council (WGC).
Крім того, Центробанки продовжують накопичувати дорогоцінний метал. На фоні волатильності ринку у першому кварталі світові запаси золота зросли на 145 тонн.
Водночас загальний об’єм пропозиції золота за перші три місяці року скоротився на 4%, причиною стали обмежувальні заходи, пов’язані з пандемією коронавірусу COVID-19, які негативно вплинули на видобування та переробку золота.
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас