Небанківські фінустанови в І кварталі збільшили сплату податку на прибуток на 26,9% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Небанківські фінустанови в І кварталі збільшили сплату податку на прибуток на 26,9%

Фондовий ринок
106
Небанківські фінансові установи України в січні-березні 2020 року сплатили до державного та місцевих бюджетів податок на прибуток в розмірі 600,7 млн ​​грн, що на 127,2 млн грн, або на 26,9%, більше, ніж за аналогічний період 2019 року.
Про це повідомив агентству “Інтерфакс-Україна” член Нацкомфінпослуг Олександр Залєтов.
“Сукупний розмір сплаченого податку на прибуток небанківськими фінансовими установами, за даними казначейства, в порівнянні з аналогічним показником банків склав 54,7%. При цьому активи небанківських фінансових установ щодо активів банків склали близько 15%”, – підкреслив він.
Він також зазначив, що більша частина (67,5%) податку на прибуток припала на страхові компанії, у яких темп зростання цього показника склав 8,8%. Водночас інші фінустанови, зокрема, фінансові компанії, демонструють збільшення податкових відрахувань на 94,5%.
На його думку, зняття мораторію на перевірки і активні регуляторні дії з очищення ринку небанківських фінансових послуг в першому кварталі 2020 року забезпечили виведення 33 слабких і ненадійних гравців, що склало близько 2% кількості піднаглядних Нацкомфінпослуг суб’єктів.
В ході наглядової діяльності з Державного реєстру фінансових установ та інших реєстрів, які веде Нацкомфінпослуг, було вилучено 14 фінансових компаній, дев’ять страхових компаній, шість ломбардів, чотири лізингодавця, по два недержавні пенсійні фонди та кредитні спілки, один страховий брокер.
На думку Залєтова, пандемія COVID-19 внесла свої корективи в динаміку надання небанківських фінансових послуг. Тому очікується зниження обсягів фіскальних надходжень вже за підсумками першого півріччя поточного року. Для вирівнювання ситуації необхідні антикризові дії, спрямовані на розширення інструментів фондування небанківських фінансових установ та лізингодавців, а також на стимулювання попиту на послуги, орієнтовані на соціальні потреби населення і підтримку малого і середнього бізнесу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас