Microsoft запатентував майнінг криптовалюти мозком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft запатентував майнінг криптовалюти мозком

Технології&Авто
1628
У новій патентній заявці Microsoft детально описано спосіб використання функцій організму, таких як діяльність мозку, для майнінгу криптовалюти.
Додаток під назвою “Система криптовалюти, яка використовує дані активності тіла” пояснює, як “мозкова хвиля або тепло, випромінюване користувачем, коли користувач виконує завдання, що надається постачальником інформаційних послуг, таке як перегляд реклами або використання певних інтернет-послуг, може використовуватися в процесі майнінгу”.
Відстежуючи мозкові хвилі, коли хтось переглядає рекламу, Microsoft сподівається використовувати отримані дані як “доказ роботи”. Це перевірка транзакції або завершення завдання в системі блокчейна і спосіб перевірки створення валюти в моделі криптовалюти.
“Замість масштабної обчислювальної роботи, необхідної деяким традиційним криптовалютним системам, дані, згенеровані на основі активності користувача, можуть бути доказом роботи, отже, користувач може несвідомо вирішити складну обчислювальну проблему”, – продовжує патент.
Щоб отримати доступ до цих даних перевірки, користувач-людина повинен мати датчик, прикріплений або встановлений в його тілі. Microsoft передбачає винагороду користувачам за те, що вони дозволили таким чином контролювати свої тіла, виплачуючи їм криптовалюту за виконання певних завдань.
Окрім хвиль мозку та тепла, патент також пропонує використовувати “потік біологічної рідини” та “активність та рух органів” для відстеження низки завдань, включаючи використання соціальних мереж, пошукових систем, електронної пошти, відвідування веб-сайтів або використання чат-ботів.
Ще невідомо, що буде з цим патентом; хоча він був опублікований місяць тому. Навіть якщо він буде схвалений, як зазначає The Register, великі технологічні компанії переважно використовують патенти як засіб захисту від майбутніх порушень авторських прав, а не безпосередньо перетворюють їх на продукти, тому можливо, що це не побачить світло в споживчому просторі.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас