83% підприємств сфери роздрібної торгівлі опинилися у глибокій кризі (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

83% підприємств сфери роздрібної торгівлі опинилися у глибокій кризі (опитування)

Особисті фінанси
2423
Переважна більшість компаній-ритейлерів (майже 80%) вже повною мірою відчули на собі наслідки пандемії, карантину та економічної кризи.
Про це свідчать результати спільного опитування порталу robota.ua та Асоціації рітейлерів України, що охопило 306 компаній.
Не змінилася ситуація під час карантину у 16% рітейлерів, а 4,5% стверджують, що ситуація у їхньому бізнесі навіть покращилася . Ймовірно, це компанії, зайняті в сфері електронної комерції: трафік і конверсія у них після введення карантину помітно зросли.
Падіння відзначили дві третини торгових мереж, ще 17% взагалі змушені були зупинити роботу і згорнути будь-яку активність. У той же час у 36 компаній (12% опитаних) продажі не впали, а у 16 (5%) – навіть виросли. 83% підприємств сфери роздрібної торгівлі опинилися у глибокій кризі.
83% підприємств сфери роздрібної торгівлі опинилися у глибокій кризі (опитування)
Вакансії. Ситуація, що склалася, негайно відбилася й на ринку праці: менше чверті підприємств залишили відкритими всі вакансії або навіть відкрили нові. Решта 75% або заморозили процес пошуку персоналу повністю, або відмовилися від більшої половини вакансій.
Зарплатні пропозиції:
  • 50,7% роботодавців пропонують зарплати такі ж, як і до карантину;
  • 9,2% керівників пропонують меншу заробітню плату;
  • ще 39,2% – заморозили набір персоналу.
При цьому 15% кандидатів погоджуються працювати за меншу суму, ще 42,8% хочуть заробляти стільки ж, як і до карантину.
У ритейлі з відкритими вакансіями найчастіше шукають касирів, продавців, менеджерів із продажу, кур’єрів, експедиторів, водіїв та мерчендайзерів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас