В АМКУ подали заяву про змову двох найбільших підрядників Укравтодору останніх років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В АМКУ подали заяву про змову двох найбільших підрядників Укравтодору останніх років

Казна та Політика
784
“Автомагістраль-південь” та група компаній “RDS” вчинили порушення у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосується спотворення результатів понад 40 тендерів сумарною вартістю майже 5 млрд грн.
Відповідну заяву з доказами 29 квітня подали в Антимонопольний комітет засновники платформи “Ліга антитрасту” – ГО “Рада захисту конкуренції та споживачів”.
Експерти “Ліги антитрасту” встановили, що більш ніж в 40 процедурах “Автомагістраль-Південь” і “Ростдорстрой” взагалі не конкурували між собою на аукціоні та не знижували ціну ні на копійку. Компанії отримували банківські гарантії в один день і в одному банку, завантажували і змінювали в “Прозорро” свої документи в один час, про що свідчать метадані документів.
Крім цього, “конкуренти” мають сталі господарські стосунки.
Наприклад, в тендері по ремонту ділянки траси Канів-Чигирин “Автомагістраль-Південь” виграла у “Ростдорстрою” аукціон вартістю 32 млн грн, а потім на виконання робіт найняла пов’язану з “Ростдорстроєм” фірму “СК Автострой” на виконання 99% робіт по цій ділянці.
В тендері на реконструкцію Бортницької станції аерації ще одна пов’язана з “Ростдорстроєм” компанія “Київшляхбуд” завантажила в систему “Прозорро” свій гарантійний лист. Але в тексті листа було вказано про гарантії від імені “Автомагістралі-Південь”.
“Ми впевнені, що нами зібрані достатні та переконливі докази для відкриття Комітетом справи, початку розслідування та накладення штрафу у розмірі до 10% від річного обороту порушників. І наголошуємо – розслідування АМКУ жодним чином не впливає на виконання будівельних підрядів вказаними фірмами”, – повідомила засновниця “Ліги антитрасту” Агія Загребельська (держуповноважена АМКУ у 2015-2019 рр).
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас