Toyota зробила повнопривідний кросовер розміром з Lada XRay (фото, відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota зробила повнопривідний кросовер розміром з Lada XRay (фото, відео)

Технології&Авто
1709
Компанія Toyota представила гібридний кросовер Yaris Cross, який поповнить лінійку марки наступного року. При цьому модель значно відрізняється від звичайного Ярису.
В основі нового кросовера модульна архітектура TNGA-B – та сама, що використовується для звичайного Ярису. Габаритна довжина Yaris Cross становить 4180 міліметрів, ширина – 1765 міліметрів, а висота – 1560 міліметрів. Таким чином, новинка виявилася на 240 міліметрів довшою за хетчбек Yaris, але на 180 міліметрів коротшою за Toyota C-HR. За загальними габаритами автомобіль найбільш близький до крос-хетчу Lada XRay.
Toyota зробила повнопривідний кросовер розміром з Lada XRay (фото, відео)
Інтер’єр Yaris Cross стилістично схожий на свого попередника, проте в новому кросовері інакше розташовані прилади, змінилося оформлення центральної консолі і дверних вставок, а також вперше з’явилася можливість скласти спинку заднього дивана в пропорції 40:20:40.
Toyota зробила повнопривідний кросовер розміром з Lada XRay (фото, відео)
Кросовер оснастили гібридною силовою установкою, в яку входять 1,5-літровий бензиновий турбодвигун, електромотор і літій-іонні батареї. Сумарна віддача – 116 кінських сил.
Toyota зробила повнопривідний кросовер розміром з Lada XRay (фото, відео)
Модель отримала систему повного приводу Toyota AWD-i з електродвигуном на задній осі. Він допомагає автомобілю при старті з місця і на слизькому покритті.
Вартість Toyota Yaris Cross поки що не розкривається. Виробництво нового кросовера налагодять у Франції, там же, де збирають хетчбек Yaris. За перший рік продажів японці мають намір реалізувати в Європі 150 тисяч таких кросоверів.
У січні Toyota представила “заряджений” хетчбек GR Yaris для участі в чемпіонаті світу з ралі. Тридверний повнопривідний автомобіль обладнаний 1,6-літровим трициліндровим турбомотором, який в поєднанні з шестиступінчастою механікою видає 272 кінські сили. До ста кілометрів на годину машина прискорюється за 5,5 секунди. Максимальна швидкість хетчбека становить 230 кілометрів на годину.
За матеріалами:
motor.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас