Майже половина українців не задоволені рівнем доходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже половина українців не задоволені рівнем доходів

Особисті фінанси
1456
Майже половина українців задоволені своєю роботою і вважають достатніми свої доходи, але негативно оцінюють систему освіти, рівень безпеки в країні і стан екології.
Про це свідчать результати опитування Барометр щастя в Україні.
У релізі за результатами опитування зазначається, що в цьому році інтегральний показник барометра склав 2,64 бала з п’яти можливих і продовжує перебувати в негативній площині. Індекс демонструє незначну позитивну динаміку, порівняно з минулим роком (2,61 бала в попередньому періоді).
Найвище за п’ятибальною шкалою українці оцінили поточну роботу (3,36 бала), своє соціальне життя (3,28 бала), загальний досвід життя в Україні (2,92 бала) і власний рівень доходів (2,61 бала).
Ключові цифри:
  • 46% задоволені своєю поточною роботою;
  • 55% респондентів погоджуються, що їх рівень доходів достатній;
  • 45% вважають свій рівень доходів недостатнім для нормального життя.
Більшість опитаних вважають свій рівень доходів нормальним для однієї людини, але для утримання дітей або літніх людей, або для здійснення великих покупок його буде недостатньо.
Ще українцям бракує часу для ведення повноцінного життя після роботи. 45% опитаних оцінили свій загальний досвід життя в Україні задовільно, 24% – позитивно, тоді як 31% не задоволені якістю життя в Україні.
Найбільший стрес у громадян викликає економічна ситуація в країні. На другому місці політична невизначеність, на третьому – війна на сході.
В опитуванні взяли участь 703 респонденти, які оцінили власний рівень життя в Україні. 82% опитаних – це жителі Києва. 63% респондентів – люди у віці від 26 до 40 років. Більшість опитаних є офісними працівниками – 55%.

Довідка Finance.ua:

  • За результатами опитування компанії Research & Branding Group, майже 90% українців зазначають, що з переходом на карантин у рамках боротьби з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 у них виникли нові проблеми.
  • Національний банк України не очікує істотного зниження купівельної спроможності українців через можливу кризу та рекомендує зберігати заощадження в гривні на депозитах, а не в доларах під матрацом.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас