Українцям радять зберігати заощадження у гривні на депозитах, а не в доларах під матрацом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям радять зберігати заощадження у гривні на депозитах, а не в доларах під матрацом

Кредит&Депозит
54875
Національний банк України не очікує істотного зниження купівельної спроможності українців через можливу кризу та рекомендує зберігати заощадження в гривні на депозитах, а не в доларах під матрацом.
Про це заявив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб під час брифінгу.
Він зазначив, що в останні дні девальвує не тільки українська гривня, а й валюти багатьох країн світу.
«Якщо ми бачимо, що не тільки гривня девальвує, але і валюти інших країн, це не так негативно впливає на наші внутрішні ціни. Як ви знаєте, інфляція в Україні становить лише 2,4%. І залишаються фактори, які рухають інфляцію вниз – падіння цін на бензин, зниження комунальних тарифів», – сказав Сологуб.
За його словами, в подальшому прискоренню інфляції в Україні сприятимуть девальвація, зниження економічної активності та попиту, в той час як зниження цін на нафту сприятиме уповільненню інфляції.
«Щодо купівельної спроможності, на нашу думку, ситуація залишається досить прогнозованою. Щодо заощаджень – найгірше, що можна зробити, – це необдумані рішення, конвертувати й так далі. Важливо диверсифікувати свої заощадження, щоб їх структура показувала структуру витрат», – додав Сологуб.

Як заробити на депозитах 💰

Також він рекомендував брати до уваги процентні ставки, які у досить стабільної банківської системи за гривневими депозитами залишаються на досить високому рівні й значно перевищують ставки за валютними вкладами.
«Навіть девальвація не має такого значного впливу. Ми вже не раз робили графічний аналіз і демонстрували, що на великому проміжку часу, навіть за останні 15 років, коли в Україні були періоди швидкої девальвації, долар під матрацом однозначно програє гривневим депозитам», – підкреслив Сологуб.
До речі, якщо вас не влаштовує відсоток з вашого депозиту, заходите на спеціальний розділ «Бонус до депозиту» від Finance.ua і отримуйте вагоме збільшення до процентній ставці.

Отримати бонус до депозиту 💰

За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас