В Україні розробляють інноваційну електровантажівку (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні розробляють інноваційну електровантажівку (фото)

Технології&Авто
2367
Керівник компанії Murmuration Technology з Кривого Рогу Віталій Бризгалов розповів про стан проекту українського комерційного електромобіля. Наразі йде процес проектування, вимірювання та тестування головних агрегатів та моделі в цілому.
Віталій Бризгалов розповів про один з варіантів майбутнього міського комерційного електромобіля CoolOn. Він має довжину 5 м, ширину 1,7 м, висоту – 2,1 м.
Вантажний відсік може бути як відкритим кузовом, так і обладнаний спецзасобами для прибирання вулиць, маніпулятором, вишкою для ремонту тощо.
В Україні розробляють інноваційну електровантажівку (фото)
Машина матиме літієвий акумулятор LiFePO4 ємністю 40 кВт*год. Одного заряду АКБ вистачить на 200 км ходу. Втім, конструкцією передбачено використання кількох видів АКБ різної ємності.
Для електромобіля в компанії Murmuration Technology створили власний електромотор, який за конструкцією суттєво відрізняється від подібних.
В Україні розробляють інноваційну електровантажівку (фото)
Розробники його називають «модернізований вентильний реактивний мотор». За словами Бризгалова, «модернізований двигун повністю позбавлений пульсації моменту, а також не потребує складного інвертора. Електромотор також не містить магнітів, “білячої” клітки і має повністю пасивний ротор. Окрім того, в двигуні використовується вдвічі менше міді, ніж у подібних вузлах, що суттєво знижує його вартість. Динамічно керована рекуперація з контрольованою інтенсивністю гальмування дозволяє майже повністю відмовитись від механічних гальм».
За матеріалами:
MMR
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас