Нацбанк повідомив, коли почне видавати нові кредити для підтримки економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк повідомив, коли почне видавати нові кредити для підтримки економіки

Казна та Політика
600
У Національному банку України повідомили, коли видадуть перший довгостроковий кредит рефінансування банкам в рамках програми НБУ з підтримки економіки.
Про це йдеться в повідомленні пресслужби Нацбанку.
Кредит рефінансування строком на 1-5 років видаватимуть банкам за допомогою тендерів. Перший такий тендер має відбутися 8 травня, а надалі вони проходитимуть кожну другу п’ятницю місяця.
“Ставка за довгостроковими кредитами рефінансування і на строк до 90 днів буде плаваючою і дорівнюватиме обліковій ставці Національного банку, яка з 24 квітня встановлена на рівні 8%. З метою стимулювання економіки Національний банк вирішив не включати у вартість цих кредитів фіксовану змінну (постійну величину), встановивши її на рівні нуля», — пояснили в Нацбанку.
Обсяги кредитів, які Нацбанк видаватиме банкам, залежатимуть лише від розміру застави, яку банки зможуть передати НБУ. Водночас Нацбанк нагадує, що розширив перелік активів, які може взяти у банків як заставу.
«Ми забезпечуємо банки додатковим інструментом для підтримки власної ліквідності у разі погіршення настроїв на фінансових ринках, одночасно спонукаємо їх до активної кредитної підтримки бізнесу та інфраструктурних проєктів», — повідомив заступник голови Нацбанку Олег Чурій.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас