В Україні обмежили виробництво найдешевшої електроенергії - Герус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні обмежили виробництво найдешевшої електроенергії - Герус

Енергетика
3985
На минулих вихідних в Україні вперше відбувся прецедент, коли у зв’язку з низьким споживанням електроенергії, було обмежено виробництво виключно атомних енергоблоків Енергоатому.
Про це повідомив народний депутат, глава комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус на своїй сторінці в Facebook.
“На цих вихідних вперше відбувся прецедент, у зв’язку з низьким споживанням електроенергії, обмежено було вироблення виключно атомних блоків Енергоатому. Раніше, на вихідні 4-5 квітня, 11-12 квітня і 19 квітня обмеження стосувалися як атомних блоків (продають електроенергію по 70 копійок), так і виробників по “зеленому” тарифу (4-5 гривень). А в ці вихідні вперше за квітень всі обмеження поклали тільки на Енергоатом”, – написав Герус.
За його словами, зараз зупинено 1 690 МВт потужностей Енергоатому, що становить близько 17% потужностей АЕС, які знаходяться в робочому стані.
Герус зазначив, що він розуміє позицію, коли у зв’язку з проблемами в країні та економіці всі потроху “затягують паски”. Але коли всі проблеми скидаються на державний Енергоатом, а приватників це не зачіпає, “то це називається приватизація прибутків і націоналізація збитків”.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас