Укрпошта продасть непрофільну нерухомість за понад 82 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрпошта продасть непрофільну нерухомість за понад 82 млн грн

Казна та Політика
1176
Комісія з розгляду питань стосовно розпорядження майном Міністерства інфраструктури України підтримала ініціативу Укрпошти щодо продажу непрофільних активів підприємства.
Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій, інформує пресслужба Мінінфраструктури.
“Ми запускаємо процедуру продажів непрофільних активів підприємствами галузі. Це завдання Президента і це важливо робити для розвитку та модернізації компаній, а також для позбавлення їх від зайвих витрат на утримання та обслуговування таких активів. Укрпошта одна з перших долучилася до цього процесу і вже ініціювала продаж 30 об’єктів”, – зазначив Владислав Криклій.
Об’єкти будуть реалізовуватись через електронний аукціон “ProZorro.Продажі”. Згідно з незалежною оцінкою, загальна стартова ціна об’єктів становить 82,6 млн грн.
“Загалом Укрпоштою заплановано реалізувати близько 800 об’єктів нерухомості площею 132 тис. кв. м. Це не профільні об’єкти чи ті, що не використовуються в господарській діяльності компанії. Наприклад, окрім баз відпочинку є також будівлі, що знаходяться в аварійному стані, та об’єкти, де взагалі лише фундамент. Щороку на утримання такого майна (сплату податків, комунальних послуг чи охорони) витрачаються мільйони гривень”, – зазначається в повідомленні Мінінфраструктури.

Довідка Finance.ua:

  • Відповідно до Указу Президента від 04.11.2019 № 837 “Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави” до 31 грудня 2020 року Кабінету Міністрів України доручено вжити необхідних заходів щодо продажу непрофільних активів підприємств інфраструктури.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас