НБУ пояснив, що буде у разі програшу у ключовій справі щодо націоналізації ПриватБанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ пояснив, що буде у разі програшу у ключовій справі щодо націоналізації ПриватБанку

Казна та Політика
2844
Програш держави ключового судового процесу щодо націоналізації ПриватБанку, який розглядається у Верховному суді, може призвести до втрати державою 29 мільярдів гривень та скасування націоналізації ПриватБанку.
Про це повідомляють у Національному банку України.
Розгляд справи за позовом родини Суркісів призначено на 27 квітня. Тоді Велика палата Верховного суду може винести остаточне рішення у судовому процесі, який тривав протягом понад трьох років.
У суді родина Суркісів оскаржує операцію bail-in, під час якої багатомільярдні депозити Суркісів перетворили на акції ПриватБанку, які згодом передали державі. Загальна сума списаних таким чином депозитів (не лише родини Суркісів) сягає 29,4 мільярда гривень. Програш держави у суді проти Суркісів призведе до того, що ПриватБанку доведеться заплатити ці гроші пов’язаним з ексвласниками банку особам, замість того, аби перерахувати їх до бюджету.
«Кульмінація цього сюжету почнеться після рішення суду. Адже саме після цього будуть «розморожені» всі інші справи по націоналізації ПриватБанку. Це ті справи, якими Ігор Коломойський хоче визнати незаконною націоналізацію та повернути банк собі», — зазначають у Нацбанку.
Нагадаємо, 15 квітня Київський апеляційний суд ухвалив рішення залишити без змін рішення судів попередніх інстанцій та зобов’язав ПриватБанк виплатити понад 250 мільйонів доларів за депозитними договорами родині Суркісів (частина депозитів, обміняних на акції ПриватБанку).
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас