Нацбанк зменшив план з викупу валюти на ринку до $20 млн на день — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк зменшив план з викупу валюти на ринку до $20 млн на день

Казна та Політика
339
Національний банк України зменшив плановий показник з викупу валюти з міжбанківського ринку з 50 мільйонів до 20 мільйонів доларів на день.
Про це повідомляють у пресслужбі НБУ.
Зменшення планового обсягу купівлі свідчить про зміну ситуації на міжбанківському ринку, зокрема про те, що НБУ очікує на менші обсяги надлишкової пропозиції валюти, яку можна викупити для поповнення золотовалютних резервів.
«Перегляд кількісного індикатора пов’язаний зі зменшенням обсягу клієнтських операцій на міжбанківському валютному ринку України внаслідок негативного впливу пандемії коронавірусу на світову торгівлю та інвестиційну активність. Втім, загальний обсяг продажу валюти підприємствами-експортерами залишається достатнім для задоволення попиту як з боку бізнесу, так і громадян», — повідомили у Нацбанку.
Після шокового попиту на валюту, який спостерігався у березні, після оголошення карантину, у квітні Нацбанк знову зафіксував зростання пропозиції валюти, що дозволило йому викупити до резервів 600 мільйонів доларів.
Нацбанк зазначає, що плановий обсяг викупу валюти — це індикативний показник. Це означає, що в окремі дні НБУ може купувати навіть більше валюти (за необхідності), в окремі — не купувати валюти взагалі, а коли відбувається стрімка девальвація гривні — то Нацбанк продаватиме валюту з резервів.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас