У Швейцарії хочуть вже в жовтні почати вакцинацію від коронавірусу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Швейцарії хочуть вже в жовтні почати вакцинацію від коронавірусу

Технології&Авто
961
Група експертів, науковців та дослідників Бернського університету сподівається першою в світі створити вакцину проти COVID-19.
За їхніми даними, населення Швейцарії можуть почати вакцинувати вже в жовтні 2020 року, повідомляє Swiss Info.
“Шанси на успіх у нас дуже хороші. Однією з особливостей Швейцарії як країни є її прагматизм. І коли мова йде про прискорення процесу пошуку (такої) вакцини (як ця), всі зацікавлені інституції та структури тут скоріше стали схильні знайти загальновизнаний компроміс, проявляючи готовність працювати злагоджено”, – вказав Мартін Бахман, керівник Інституту імунології Бернського університету в рамках веб-конференції за участю Асоціації журналістів, акредитованих при ООН в Женеві.
Бахман є також професором імунології в Інституті оспощеплення (“Дженнерівський інститут”) Оксфордського університету. На питання, звідки і чому він упевнений в таких оптимістичних термінах, він відповів, що таке “прискорення частково пояснюється впровадженням нових методів виробництва, при яких на основі еквіваленту всього лише двохсот літрів бактеріального біоферменту, необхідного для виробництва вакцини, можна поставити на ринок від 10 до 20 мільйонів щеплень індивідуальних доз. Ця вакцина унікальна завдяки своєму величезному ступеню масштабованості. На її основі можна дуже швидко виробляти мільярди індивідуальних доз”.
У порівнянні з іншими лабораторіями, вакцина, що розробляється швейцарською командою, ґрунтується на унікальному швейцарському підході, в рамках якого використовуються так звані “вірусоподібні частки”, які – на відміну від самого вірусу – не є інфекційними і забезпечують організму хорошу імунну реакцію.
Прототип вакцини був розроблений в лютому 2020 року, всього через кілька тижнів після ідентифікації першого випадку зараження коронавірусом у Китаї. Він виявився позитивним у тестуванні на лабораторних мишах, вироблена сироватка успішно нейтралізувала вірус.
За словами гендиректора швейцарської компанії “Saiba Biotech”, що співпрацює з Бернським університетом, Гарі Дженнінгса, швейцарська влада усвідомлює, наскільки важливо розробити таку вакцину і наскільки важливо, в разі її дієвості, оперативно видати їй всі допуски, сертифікати та дозволи.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас