Ліван став першою країною, що легалізувала марихуану з метою подолання економічної кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ліван став першою країною, що легалізувала марихуану з метою подолання економічної кризи

Світ
1048
Ліван став першою арабською країною, яка легалізувала вирощування каннабісу в медичних та промислових цілях. Цей крок, на переконання влади, має залучити в країну іноземний капітал та допоможе перебороти економічну кризу. Про це повідомляє Independent.
Зазначається, що хоча вирощування каннабісу раніше було незаконним, його довгий час відкрито вирощували на родючих землях долини Бекаа. За даними ООН, Ліван є третім за величиною постачальником гашишу після Марокко та Афганістану. Влада країні переконана, що новий закон дозволить взяти під контроль ринок марихуани та зупинити незаконну торгівлю .
Законодавство націлене на створення багатомільярдної промисловості, яка могла б виробляти продукти, починаючи від текстилю до фармпрепаратів.
Хезболла, шиїтська воєнізована політична група, яку підтримує Іран, була єдиною, хто виступив проти легалізації. Законодавці, які підтримали закон, відстояли своє рішення, заявивши, що воно підкріплюється економічними мотивами.
«Є певні моральні та соціальні нюанси, але сьогодні є необхідність допомагати економіці будь-якими способами», – наголосив Ален Аун, старший депутат Вільного патріотичного руху.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас