Ціни на нафту зростають після погроз Трампа проти Ірану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту зростають після погроз Трампа проти Ірану

Енергетика
782
Ціни ф’ючерсів на нафту продовжують зростання в четвер на 4-5% після того, як президент США Дональд Трамп віддав розпорядження ВМС завдавати удари по військових катерах Ірану, якщо вони будуть перешкоджати діям американських кораблів.
“Я проінструктував ВМС США, щоб вони обстрілювали і знищували будь-які іранські катери з озброєнням, якщо вони будуть дошкуляти нашим кораблям на морі», – написав Трамп у Twitter.
Головний аналітик з сировинних ринків ING Уоррен Петтерсон сказав FT, що побоювання з приводу зростання напруженості в Перській затоці нададуть, однак, лише тимчасову підтримку ринку, враховуючи величезний надлишок пропозиції нафти.
Вартість червневих ф’ючерсів на Brent на Лондонській біржі ICE Futures до 7:15 КЧ становить $21,18 за барель, що на 4% ($0,81) вище від ціни на закриття попередньої сесії.
Ф’ючерс на WTI на червень на торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу подорожчав на 5,2% ($0,72) — до $14,50 за барель.
Згідно з опублікованими напередодні даними, запаси нафти в США за тиждень, що завершився 17 квітня, підскочили на 15 млн барелів.
Білий дім розглядає можливість надання нафтовим компаніям фінансових ресурсів в обмін на передачу частки у власності компаній або їх резервах державі, повідомив The Wall Street Journal. Однак ці пропозиції можуть не знайти підтримки у демократів в Конгресі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас