Кабмін визначив, як витратять 64 мільярди з "коронавірусного" фонду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін визначив, як витратять 64 мільярди з "коронавірусного" фонду

Казна та Політика
417
В Україні, де бюджетний процес у поточному році буде здійснюватися з урахуванням впливу коронавірусу, уряд схвалив порядок виділення коштів з фонду боротьби з COVID-19.
Фінансування фонду, відповідно до закону “Про Державний бюджет України на 2020 рік”, становить 64,7 млрд грн.
Кошти фонду спрямують на таке:
  • грошова допомога громадянам, зокрема особам літнього віку, у зв’язку з негативними наслідками поширення на території України COVID-19;
  • одноразова грошова допомога членам сімей медичних та інших працівників закладів охорони здоров’я, які загинули від COVID-19;
  • заходи, спрямовані на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій і пандемії COVID-19.
Фінансування буде здійснюватися на підставі звернень головних розпорядників бюджетних коштів до Кабміну. Після того як звернення буде опрацьоване і затверджене урядом, остаточне рішення про направлення потрібної суми будуть ухвалювати члени бюджетного комітету парламенту.
Контролювати витрати коштів фонду будуть представники законодавчої та виконавчої гілок влади. В кінці кожного місяця розпорядники протягом п’яти днів повинні будуть направляти інформацію про використання грошей в бюджетний комітет Верховної Ради, уряд і Міністерство фінансів. Окремий моніторинг використання бюджетних коштів буде здійснювати безпосередньо Мінфін.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас