Міжбанк: настрої на ринку будуть залежати не тільки від економічних факторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: настрої на ринку будуть залежати не тільки від економічних факторів

Валюта
737
У середу на валютному ринку до звичайних для цього періоду економічних факторів, що впливають на поведінку учасників торгів, додасться і досить специфічний – засідання Кабміну щодо продовження карантину. Воно почнеться ближче до обіду, і його рішення ще встигнуть позначитися на міжбанку після 14 годин. За нашим прогнозом, його все ж таки продовжать до 12-15 травня з невеликим ослабленням вимог. Наприклад, по можливості гуляти на самоті в парках і скверах. Але до остаточного виходу з нього ще дуже далеко – кількість хворих поки що зростає, і говорити про істотний спад поширення коронавірусу категорично не можна. А це позначиться на настроях і бізнесу, і громадян.
З суто економічних факторів на тренд за курсом продовжують впливати:
1) Запізнілі розрахунки з бюджетом за податкам. За нашими даними, не всі клієнти і навіть великі держкомпанії вже встигли повністю розрахуватися з державою і сьогодні продовжать продавати валюту під ці операції;
2) Уповільнення економічного життя в країні, що позначається на обсягах валютного ринку і призводить до його повної залежності від виходу на торги великих гравців.
3) Поведінка НБУ. Тактика регулятора особливо не змінилася – стратегічно він налаштований на викуп можливого надлишку долара в резерви. Але для учасників торгів залишилося загадкою, чому вчора, коли в певні моменти на міжбанку було перевищення пропозиції долара, Нацбанк все ж таки не викупив ці $5-20 млн. Але ж міг, та свідомо не захотів або банально не встиг. Тому його сьогоднішня поведінка на торгах буде досить цікавою для всіх гравців міжбанку.
За розрахунками, обсяги операцій на міжбанку сьогодні складуть до $270 млн при здійсненні до 510 угод з коридором по долару в межах 27,00-27,25 гривень.
Готівковий ринок як і раніше продовжить часто міняти свої цінники залежно від того, що відбувається на торгах.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після закриття ринку:
Долар США – 27,09 / 27,12
Євро – 29,44 / 29,47
Російський рубль – 0,3520 / 0,3528
На міжнародному валютному ринку forex валютна пара євро / долар до цього часу мала наступні значення котирувань 1,0861 / 1,0863
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас