Страховики України прогнозують в 2020 р. скорочення обсягу бізнесу на 20-30% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Страховики України прогнозують в 2020 р. скорочення обсягу бізнесу на 20-30%

Фондовий ринок
295
Страховий ринок України в поточному році може скоротити обсяги премій на 20-30% в порівнянні з 2019 роком через пандемію коронавірусу і нинішню економічну ситуацію, такий прогноз надали опитані агентством “Інтерфакс Україна” компанії.
“Ми зробили три сценарії: від оптимістичного до песимістичного. Всі три сценарії передбачають відхилення від запланованих планів продажів. У разі оптимістичного сценарію ми (і, можливо, весь ринок) вийдемо на цифри минулого року в продажах (+/- 5%); середній сценарії передбачає падіння на 15% в порівнянні з минулим роком; песимістичний сценарій може означати для ринку падіння від 30% і вище в порівнянні з минулим роком. Ми налаштовані оптимістично”, – повідомив заступник голови правління СК ARX (раніше – “АХА Страхування”) В’ячеслав Гавриленко.
Прогноз про зниження обсягів ринку на 20-30% зробили і в страхових компаніях “Гардіан” і “Евроінс Україна”. При цьому, на думку “Евроінс Україна”, криза триватиме ще і в 2021 році.
У Страховій групі “ТАС” вважають, що страховий ринок після карантину повинен відновитися за кілька місяців. Завадити цьому можуть два чинники: різкий стрибок долара або істотні проблеми з доходами населення, зумовлені тривалим карантином і тим, що багато людей були змушені піти у відпустку за свій рахунок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас