Samsung націлилася на створення 600-мегапіксельної матриці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung націлилася на створення 600-мегапіксельної матриці

Фондовий ринок
460
Samsung націлилася на створення 600-мегапіксельної матриці. У відповідному прес-релізі лідер ринку мобільних камер Samsung зробила дуже гучну заяву про намір випустити фотоматриці, які перевершать у гостроті зору можливості людського ока. Для довідки, людське око сприймає світло з «роздільною здатністю», еквівалентною приблизно 500 млн пікселів. Водночас Samsung прямо говорить про сенсори з роздільною здатністю аж до 600 Мп!
Зрозуміло, поки що ніяких конкретних відомостей про ці революційні сенсори немає, як немає і приблизних термінів їх випуску. Про призначення цих самих сенсорів теж конкретних даних немає. Як відзначає Samsung, якщо зараз смартфони виступають головною областю застосування сенсорів з високою роздільною здатністю, то незабаром до них приєднаються автономні транспортні засоби, IoT, дрони та інші категорії продуктів.
Згадуючи про смартфони, можна згадати, що перехід з етапу 64 Мп на 108 Мп в камерах Samsung зайняв всього півроку – саме сенсор такої роздільної здатності (другого покоління) використовується в актуальному флагмані Galaxy S20 Ultra. Крім того, якщо вірити останнім чуткам, до середини року Samsung перейде на наступний етап з випуском дюймового сенсора наступного покоління з роздільною здатністю 150 Мп.
«Samsung пишається тим, що є лідером у царині фотоматриці з високою роздільною здатністю. Компанія готова перейти до наступного етапу еволюційного розвитку з широким асортиментом продуктів, які відповідають різноманітним потребам виробників пристроїв. Використовуючи інноваційний потенціал, ми сповнені рішучості відкрити нескінченні можливості в піксельних технологіях. Ми говоримо про сенсори, які зможуть захоплювати більше деталей, ніж людське око».
Також Samsung вивчає можливість розробки спеціальних сенсорів, які будуть працювати в ультрафіолетовому і інфрачервоному діапазонах (невидимих ​​для людського ока).
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас