Штати США стрімко витрачають кошти на виплату допомоги по безробіттю - WSJ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Штати США стрімко витрачають кошти на виплату допомоги по безробіттю - WSJ

Світ
565
Влада американського штату Нью-Йорк просить у федерального уряду безвідсоткову позику в розмірі $4 млрд на виплату допомоги по безробіттю для тих, хто позбувся заробітку в зв’язку з пандемією коронавірусу.
Нью-Йорк та інші штати США стрімко витрачають кошти, виділені на допомогу мільйонам людей, що залишилися без роботи, випливає з аналізу даних міністерства фінансів США, проведеного The Wall Street Journal.
Майже половина штатів зафіксувала падіння коштів в цільових фондах на двозначний відсоток з кінця лютого. Ці кошти використовуються для виплати регулярної допомоги по безробіттю, при цьому додаткові виплати в розмірі $600 для працівників, яких скоротили в період пандемії коронавірусу, фінансуються з федерального пакету стимулів.
Нью-Йорк з кінця лютого до середини квітня витратив близько половину коштів цільового фонду – це один з найвищих показників серед штатів.
“Вся допомога виплачується, і щоб це продовжувалося, штат звернувся до уряду з проханням про безвідсотковий кредит на суму до $4 млрд”, – сказала представник департаменту праці Нью-Йорка Деанна Коен.
Массачусетс також витратив близько половини наявних у штату коштів. Третій найвищий показник був зафіксований в Каліфорнії – з лютого обсяг коштів у фонді штату скоротився майже на 40% і до середини квітня склав $1,9 млрд.
Каліфорнія планує запозичувати кошти у федерального уряду, щоб покрити витрати на виплату допомоги по безробіттю, повідомила влада штату. У період з 15 березня по 11 квітня на виплату допомоги пішло понад $975 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас