"Нафтогаз" підписав велику угоду з міжнародним інвестором — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" підписав велику угоду з міжнародним інвестором

Фондовий ринок
1462
Група Нафтогаз за результатами відкритого конкурсу залучила міжнародну компанію Expert Petroleum до збільшення видобутку вуглеводнів на родовищах АТ “Укргазвидобування” в Західній Україні.
Про це повідомляє Нафтогаз.
В рамках першого в історії нафтогазової галузі України повноцінного сервісного контракту щодо підвищення видобутку (Production Enhancement Contract – PEC) західний партнер в перші 5 років співпраці зобов’язався інвестувати близько 1 млрд грн (перерахунок $30 млн за прогнозним курсом) в інтенсифікацію, буріння свердловин і розвиток інфраструктури і, потенційно, здійснити додаткові інвестиції в подальшому.
Що це дасть. Партнерство між Нафтогазом і Expert Petroleum дозволить отримати додатково принаймні 300 млн куб. м газу на 13-ти малих родовищах в Західній Україні протягом 5-ти років.
За розрахунками компанії, інтенсифікація робіт, збільшення податків і інших бюджетних відрахувань партнерства дозволить акумулювати понад 4 млрд грн в ВВП України і Львівської області.
Контракт між Expert Petroleum і Укргазвидобуванням укладено на 15 років з можливістю продовження ще на 10 років. Для виконання цього контракту і пов’язаних з ним послуг Expert Petroleum зареєструвала спеціалізовану українську компанію, яка виступить стороною договору. Група Нафтогаз буде затверджувати плани розробки, щорічну програму робіт і бюджет, запропоновані компанією-оператором на цих родовищах.
Оператор буде отримувати фіксовану плату за підтримку базового видобутку (на рівні поточних операційних витрат Укргазвидобування з урахуванням інфляційної складової) і за збільшення видобутку. Повна власність на видобуту продукцію, геологічні ліцензії та наявні активи залишатимуться за Укргазвидобуванням.

Довідка Finance.ua:

  • Expert Petroleum – компанія з французькими власниками, яка входить до GMS – великої інвестиційної групи з активами по всьому світу. Expert Petroleum максимізує потенціал «зрілих» нафтогазових родовищ, інвестуючи в ці активи, приймаючи на себе відповідальність і додаткові ризики видобутку на умовах довгострокового контракту щодо підвищення видобутку (PEC).
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас