23,8% "антикорупційних" надходжень до держбюджету становить штраф Ситника за корупцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

23,8% "антикорупційних" надходжень до держбюджету становить штраф Ситника за корупцію

Казна та Політика
2271
Оштрафований за корупцію директор НАБУ Артем Ситник став одним з найбільших джерел надходження в бюджет від боротьби з корупцією.
За перші три місяці 2020 року до державного бюджету надійшло 14 тис. грн від реалізації майна, а також коштів, конфіскованих за вчинення корупційних і пов’язаних з корупцією правопорушень. Про це йдеться у відповіді Державної казначейської служби на запит голови експертної організації StateWatch Гліба Каневського, повідомляє Обозреватель з посиланням на ДС.
Штраф, сплачений директором НАБУ Артемом Ситником за вчинення корупційного правопорушення, забезпечив в I кварталі 2020 23,8% надходжень до державного бюджету від боротьби з корупцією.
Йдеться про штраф на суму 3,4 тис. грн, особисто сплачений Ситником за постановою Сарненського районного суду Рівненської області (постанова набрала законної чинності 13 грудня 2019). Артема Ситника визнали винним у скоєнні корупційного правопорушення (елітний відпочинок на мисливській базі в Рівненській області з дорогим алкоголем і розбитими квадроциклами, оплачений іншою особою) і внесли в офіційний реєстр корупціонерів НАЗК.
Надходження від конфіскації за відкритими НАБУ провадженнями за вказаний період практично відсутні. Тільки по одній справі НАБУ вступив в законну силу обвинувальний вирок суду.
Тим часом наближені до директора НАБУ Артема Ситника засновники “Центру протидії корупції”, колишні члени Ради громадського контролю НАБУ Віталій Шабунін та чотири рази судимий Дмитро Шерембей, продовжують заявляти, що НАБУ демонструє високу ефективність у своїй діяльності.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас