Коронакриза створює загрозу для 59 мільйонів робочих місць в ЄС і Британії - McKinsey — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коронакриза створює загрозу для 59 мільйонів робочих місць в ЄС і Британії - McKinsey

Світ
368
Через коронакризу до 59 млн робочих місць перебувають у зоні ризику в ЄС і Великобританії – рівень ризику відрізняється залежно від професій і галузей.
Про це йдеться в дослідженні консалтингоавої компанії McKinsey.
“Ризик залежить від професій і галузей, від того, чи системно вони важливі, яка частина роботи може бути виконана віддалено і т.д.”, – йдеться в повідомленні.
Компанія прогнозує два можливі сценарії розвитку подій в Європі. За більш оптимістичним – якщо поширення коронавірусу вдасться зупинити протягом 2-3 місяців – безробіття за підсумками року складе 7,6%, а до 4 кварталу 2021 повернеться до докризового рівня в 6,3%.
Другий сценарій передбачає, що пандемію не вдасться зупинити за 2-3 місяці, а заходи самоізоляції і карантин триватимуть все літо. У такому випадку найбільше зростання безробіття припаде на 2021 рік – 11,2%, а до докризового рівня цей показник повернеться тільки в 2024 році.
Тоді під ризиком опиняться 59 млн європейців – це 26% всіх працюючих в ЄС і Великобританії.
За прогнозами McKinsey, найбільше можуть постраждати співробітники, задіяні у сфері розміщення (готелі, хостели і т.д.), а також – громадського харчування – 74% від усіх робочих місць (8,4 млн осіб).
Також під серйозною загрозою працівники сфери роздрібної та оптової торгівлі – 14,6 млн робочих місць. При цьому найбільше постраждає вікова група до 24 років.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас