Не лише карантин: НБУ пояснив різке зростання безробіття в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Не лише карантин: НБУ пояснив різке зростання безробіття в Україні

Особисті фінанси
1659
В Україні з кінця березня 2020 року зростає безробіття. Причина пов’язана не лише з кризою, а й зі спрощенням процедури отримання статусу безробітного в Службі зайнятості.
Про це йдеться в щотижневому звіті Національного банку України (НБУ).
“Збільшення зареєстрованих безробітних з початку квітня в значній мірі може пояснюватися певним спрощенням процедур реєстрації. З середини березня – початку карантину – кількість нових вакансій впало вдвічі, кількість нових резюме в останні тижні практично не змінюється”, – зазначено в звіті.
За даними НБУ:
  • за останній тиждень кількість нових вакансій зменшилася на 11%;
  • з початку карантину показник навантаження (відношення нових резюме до нових вакансій) збільшився з 2.1 до 3.0, перш за все через зменшення кількості вакансій.
“Кілька погіршилися очікування щодо зайнятості. Однак, як і раніше, левова частка підприємств не налаштовані на звільнення, а, ймовірно, коригують свої плани щодо набору нового персоналу”, – відзначили в НБУ.

Довідка Finance.ua:

  • За даними Мінекономрозвитку, станом на 16 квітня 2020 року кількість безробітних, зареєстрованих в Державній службі зайнятості, становить 400,9 тисяч осіб.
  • У Державному центрі зайнятості розповіли, яким способом можна подати документи для отримання допомоги в період карантину.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас