Словаччина надасть знижку на транспортування газу в українські ПСГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Словаччина надасть знижку на транспортування газу в українські ПСГ

Енергетика
442
Словацька компанія Eustream, яка є оператором ГТС цієї країни, ввела знижку на транспортування газу для зберігання в українських підземних сховищах (ПСГ), що підвищить їх привабливість для європейських трейдерів.
Таку заяву зробив голова держкомпанії “Оператор ГТС” Сергій Макогон, пише Сьогодні.
“Новина, над якою ми працювали понад рік. З метою підвищення рівня використання українських ПСГ і розвитку регіонального газового хаба ми спільно з “Нафтогазом” ще до анбандлінга ініціювали переговори з оператором ГТС Словаччини – компанією Eustream щодо створення спільного продукту для західних трейдерів, який дозволить їм зберігати газ в українських ПСГ”, – розповів Макогон.
За його словами, був розроблений цілий набір нових послуг спочатку з боку України, а тепер і з боку Словаччини.
“Short-haul (транзит на короткі відстані) від “Оператор ГТС” плюс “митний склад” від “Нафтогазу” плюс новий продукт від компанії Eustream створюють економічно привабливу можливість для європейських трейдерів зі зберігання газу в українських ПСГ. Тепер трейдери при купівлі потужностей в Словаччині для транспортування газу в Україну для сезонного зберігання газу і подальшого його вивезення можуть отримати знижку на такі потужності в Словаччині до 40%. Win-win-win рішення в дії”,-резюмував топ-менеджер.
Сезон закачування газу тільки починається, тому вже в 2020 році західні трейдери зможуть скористатися цим продуктом, а Україна отримає додатковий дохід від використання потужної інфраструктури ГТС і ПСГ.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас