Штрафи за порушення законних вимог нардепів пропонують посилити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Штрафи за порушення законних вимог нардепів пропонують посилити

Казна та Політика
1013
У Верховній Раді України з’явився текст законопроекту “Про внесення змін до статті 188-19 кодексу України Про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за невиконання законних вимог народного депутата України, Рахункової Палати, члена Рахункової палати”.
Про це сказано в законопроєкті №3354.
Що передбачається. Недотримання встановлених законом строків надання відповіді на звернення нардепа, ненадання, надання неправдивої або неповної інформації на таке звернення спричиняють накладення штрафу.
Штраф. На посадових осіб – від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. А повторне протягом року вчинення цього порушення, за яке особа вже зазнавала адміністративного стягнення, спричиняє накладення штрафу на посадових осіб від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів.
  • Недотримання встановлених законом строків надання відповіді на запит депутата ВР, ненадання, надання неправдивої або неповної інформації на запит, пропонується карати накладенням штрафу на посадових осіб від 200 до 350 таких мінімумів.
  • Повторне протягом року вчинення цього порушення, за яке на особу вже було накладено адмінстягнення, спричиняє накладення штрафу на посадових осіб від 350 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
  • Невиконання законних вимог Рахункової Палати, члена Рахункової палати, створення перешкод у їх роботі при здійсненні ними своїх повноважень, надання неправдивої або неповної інформації або ненадання інформації у строк, встановлений законом, спричиняє накладення штрафу на посадових осіб від 200 до 350 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
  • Повторне протягом року вчинення порушення, за яке щодо особи вже було застосовано адмінстягнення, планується карати накладенням штрафу на посадових осіб від 350 до 500 таких мінімумів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас