Податкова ліквідувала більшість схем попередників - Гетманцев — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова ліквідувала більшість схем попередників - Гетманцев

Казна та Політика
929
Нова податкова припинила більшу частину тих системних схем зловживання з ПДВ, які мали місце за попередньої влади.
Про це заявив народний депутат, голова комітету Верховної ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.
“Ми бачимо, що податкове навантаження у порівнянні рік до року, а саме 2020 з 2019-м роком, зросло з 2,08% до 2,24%. Це дуже велике зростання, і свідчить про припинення більшої частини тих системних схем зловживання з ПДВ, які мали місце за попередньої влади і які нам вдалося вирішити. Вдалося припинити протягом терміну перебування при владі нової команди. Це – велика перемога, я вважаю, і хочу подякувати всім податківцям України за активну участь у цьому процесі”, – заявив Данило Гетманцев.
Також Данило Гетманцев підкреслив, що Державна податкова служба традиційно виконує і перевиконує ті показники, яких держава очікує від надходжень до держбюджету по податку на додану вартість (ПДВ), акцизному податку та інших.
“У цьому контексті я хотів би подякувати нашим фіскальним органам, у першу чергу Державній податковій службі України, за виконання і перевиконання тих показників, яких ми очікуємо від надходжень від ПДВ, акцизного податку та інших податків”, – заявив нардеп від “Слуги народу”.
Також, за словами Данила Гетманцева, народні депутати побачили перевиконання показників з надходжень до держбюджету за перший квартал від Державної податкової служби, зокрема по ПДВ.
“Ми бачимо зростання обсягу зареєстрованих податкових накладних по ПДВ вже у квітні за березень, попри зменшення обсягу оподатковуваних операцій”, – підкреслив він.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас