Податкова міліція цьогоріч вже відшкодувала до бюджету майже 330 мільйонів збитків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова міліція цьогоріч вже відшкодувала до бюджету майже 330 мільйонів збитків

Казна та Політика
287
За перший квартал 2020 року до суду направлено 303 кримінальні провадження, загальний розмір збитків, завданих державному бюджету в яких становить майже 465 млн гривень.
Про це повідомляє Державна фіскальна служба України.
“Завдяки заходам, вжитим на етапі досудового слідства, до бюджету вже відшкодовано майже 330 млн гривень, що становить 71% від завданих злочинами збитків. У порівнянні з минулим роком ефективність відшкодування у кримінальних провадженнях збільшилася на 20%. Так, розмір відшкодованих збитків у січні-березні 2019 року склав майже 275 млн гривень. Таке зростання пояснюється зосередженням уваги слідчих на розкритті, розслідуванні та направленні до суду кримінальних проваджень з багатомільйонними сумами збитку і подальшим вживанням ефективних заходів, спрямованих на відшкодування заподіяної бюджету шкоди”, – йдеться в повідомленні.
Крім того, для забезпечення відшкодування шкоди, заподіяної в результаті кримінального злочину, а також забезпечення можливого призначення судом конфіскації майна у вигляді покарання, здійснюється арешт майна і коштів.
Так, у направлених до суду протягом I кварталу цього року провадженнях арештовано майна та коштів на 3,2 млрд гривень.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас