Facebook створила власну ботоферму - платформу ботів для вивчення тролів і шахраїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook створила власну ботоферму - платформу ботів для вивчення тролів і шахраїв

Фондовий ринок
1142
Компанія Facebook хоче завадити людям зловживати своєю системою, тому вона створює платформу ботів, які можуть наслідувати людей. Це своєрідна ізольована версія Facebook, де замість живих користувачів програмні боти зможуть додаватися в друзі, ділитися публікаціями і ставити їм оцінки (або ж дратувати, ображати і шахраювати) далеко від людських очей.
Facebook описує платформу як зменшену ізольовану симуляцію соцмережі, заповнену підробленими користувачами, які моделюють різні види реальної поведінки. Наприклад, бот-шахрай може бути навчений зв’язуватися з «цільовими» ботами, які демонструють поведінку, схожу на реальних жертв шахрайства на Facebook. Інші боти можуть бути навчені вторгненню в особисте життя користувачів або пошуку «поганого» контенту, який порушує правила Facebook.
Програмне моделювання реальної поведінки дозволить Facebook, наприклад, виявляти помилки. Дослідники зможуть створити WES-користувачів (Web Enabled Simulation), єдиною метою яких є, наприклад, крадіжка інформації у інших ботів. Якщо вони раптом знайдуть способи отримати доступ до більшої кількості даних після оновлення, це може вказувати на уразливість, яку можуть використовувати реальні шахраї. Але при цьому дані реальних користувачів не постраждають, і помилку можна буде усунути ще до того, як вона з’явиться на реальній платформі.
Деякі боти можуть отримати доступ тільки для читання до «справжньої» Facebook, але за умови, що вони не мають доступу до даних, які порушують правила конфіденційності. Тоді вони могли б реагувати на ці дані виключно для читання. Дослідники відзначають, що «боти повинні бути належним чином ізольовані від реальних користувачів, щоб симуляція, хоча і виконувалася на реальному коді платформи, не призводила до несподіваних взаємодій між ботами і реальними користувачами».
Однак основна мета полягає саме у створенні паралельної віртуальної версії соціальної платформи, де дослідники можуть розгортати «повністю ізольовані боти, які можуть демонструвати довільні дії та спостереження». При цьому дослідники отримають можливість моделювати, як користувачі можуть реагувати на зміни в платформі. Часто Facebook робить зміни на платформі і тестує їх на невеликих групах реальних людей. А тепер для цих завдань можна буде використовувати ботів.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас