Євросоюз через пандемію створює гарантійний фонд на 25 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз через пандемію створює гарантійний фонд на 25 млрд євро

Світ
172
Європейський інвестиційний банк планує залучити до 200 мільярдів євро для подолання економічних наслідків пандемії COVID-19.
Новий гарантійний фонд на 25 млрд євро робитиме акцент на підтримці малих і середніх підприємств, передає Deutsche Welle.
“Рада директорів Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) підтримала створення Європейського гарантійного фонду обсягом у 25 мільярдів євро. Фонд створюють для подолання економічних наслідків пандемії коронавірусу”, – йдеться у повідомленні.
Зазначається, що відповідну пропозицію раніше подала Єврогрупа, повідомляється на сайті ЄІБ в четвер, 16 квітня.
“Нам потрібна масштабна загальноєвропейська відповідь на пандемію. Гарантійний фонд надає групі ЄІБ центральну роль у пакеті допоміжних заходів ЄС, узгоджених Єврогрупою. Міністри фінансів ЄС попросили нас діяти без зволікання, що ми й робимо”, – заявив президент ЄІБ Вернер Гоєр.
Планується, що фонд дозволить залучити до 200 мільярдів євро для підтримки європейської економіки.
Також вказується, що акцент робитимуть на підтримці малих і середніх підприємств. Гарантійний фонд передбачає участь усіх 27 держав-членів ЄС. Він також буде відкритий для внесків третіх сторін, наприклад, із бюджету ЄС.
“Фонд буде офіційно створений, щойно держави-члени, на які припадає не менше 60 відсотків капіталу ЄІБ, візьмуть на себе відповідні зобов’язання”, – йдеться у повідомленні.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас