Apple розкрила дані про пересування українців під час пандемії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple розкрила дані про пересування українців під час пандемії

Фондовий ринок
3078
Apple відкрила доступ до анонімних даних про використання сервісу Apple Maps під час пандемії коронавірусної інфекції COVID-19. На спеціальній сторінці Mobility Trends Reports зібрано статистику (оновлюється щодня) щодо 63 країн світу, включно з Україною. Відповідні графіки дозволяють оцінити, як змінилася поведінка людей, які активно користуються картами Apple Maps, після введення жорстких обмежень через коронавірус.
За даними на 14 квітня, українці стали ходити пішки на 52% рідше, ніж місяць тому, а поїздки на автомобілях скоротилися на 34%. Зниження мобільності почалося на другому тижні березня (якраз 11 березня ввели перші обмеження) і досягло мінімуму в кінці березня. Нагадаємо, 25 березня Кабмін оголосив режим надзвичайної ситуації по всій країні і продовжив карантин до 24 квітня. Що цікаво після нещодавнього посилення карантину, українці стали пересуватися навіть трохи більше (який вже тут карантин, коли Великдень наближається).
Видання Texty.org наклало дані щодо всіх країн на один загальний графік, виділивши Україну і ще кілька країн. Точніше, джерело зробило три окремі графіки по трьох способах переміщення: пішки, особистим авто і громадським транспортом.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас