Що буде з цінами на житло в Україні після карантину: прогнози експерта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що буде з цінами на житло в Україні після карантину: прогнози експерта

Нерухомість
9916
Після карантину в Україні в перші три місяці ціна на нове житло знизиться на 5-7%.
Про це повідомив керівник департаменту стратегічного консалтингу компанії UTG Костянтин Олійник.
«Перші три місяці ціна знизиться на той дисконт, який девелопери пропонуватимуть своїм покупцям – це 5-7%. Я думаю, що до кінця року продажна ціна не сильно зміниться. Тому що, швидше за все, сповільниться темп появи нових комплексів і сповільниться темп будівельно-монтажних робіт. Відповідно, не буде демпінгу, і всі будуть триматися в районі купівельної спроможності населення», – сказав він.
Також Олійник зазначив, що подальшого зниження очікувати не варто, позаяк тренд на скорочення пропозиції і зростання собівартості будівництва буде утримувати існуючі ціни.
«Минулого року пішов з ринку «Укрбуд». А вони займали близько 25% ринку. Зараз їхні проекти добудовують інші забудовники. Також, є інформація про те, що можуть бути зміни з будівельною компанією «Столиця». У них є невирішені питання з будівництвом на Виноградарі. Якщо ляже ще один забудовник, то зміниться розстановка сил на ринку», – сказав він. Крім того, за словами Олійника, поступово знижується обсяг введеного в експлуатацію житла.
«Ми повертаємося до показників 2005 року, коли в Києві вводилося близько мільйона квадратних метрів. Також тренд на скорочення введення в експлуатацію є в Київській області, – зазначив він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас