Кількість безробітних в Україні за час карантину зросла на 1,3 млн людей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість безробітних в Україні за час карантину зросла на 1,3 млн людей

Особисті фінанси
455
Кількість безробітних в Україні за перші два тижні карантину зросла на 500-700 тисяч, за наступні два тижні – у квітні – ще на 500-600 тисяч людей, і становить близько 2,5-2,8 млн людей. Всього за час карантину роботу втратили 1,0-1,3 млн людей.
Таку оцінку дав президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков.
Цей показник не враховує кількості трудових мігрантів, які повернулися до України після початку пандемії.
«За оцінками Торгово-промислової палати України, рівень безробіття сьогодні становить 13,7-15,4%. Це найвищий показник за останній 15 років», – відзначив Геннадій Чижиков.
В першу чергу роботу втратили ті, хто неформально працював у галузях, діяльність яких було зупинено на час карантину – це близько 1 млн. людей. Всього в «зупинених» галузях працювали близько 4 млн людей. Також в більшості випадків роботу втратили ті працівники, які не змогли добиратись на роботу через зупинку пасажирського сполучення.
«Проведене Торгово-промисловою палатою опитування компаній показує, що 26% з них планують скорочення персоналу, ще 30% не ухвалили остаточне рішення», – сказав президент ТПП України.

Довідка Finance.ua:

  • У Державному центрі зайнятості розповіли, яким способом можна подати документи для отримання допомоги в період карантину.
  • Фонд загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття ухвалив рішення про підвищення мінімального розміру допомоги на випадок безробіття для певних категорій осіб.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас